»HOZZÁVALÓK«
- 22 dkg porcukor
- 22 dkg vaj
- 4 tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 22 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- házi eperlekvár
- 2 dl tejszín ( nálam Hulala )
- A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, 2 db kapcsos ( 18 vagy 20 cm ) tortaformát kivajazunk, kilisztezünk.
- A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, majd hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet. A masszát a formákba simítjuk és tűpróbáig ( kb 20 perc ) sütjük.
- Miután a piskóta kihűlt, az egyik tetejét megkenjük eperlekvárral, ráhalmozzuk a felvert tejszínhabot és ráhelyezzük a másik tortalapot.
- Porcukorral megszórva és eperszemekkel díszítjük.
Tetszik! :)
VálaszTörlésértelmezhetetlen
VálaszTörlésKedves Ildikó !
TörlésNem értem, mi ebben értelmezhetetlen. Ha bővebben kifejtenéd,akkor tudnék segíteni.