,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. január 7., csütörtök

~ HÓLABDA ~





 Ennek a fánknak a  sütéséhez egy speciális sütőformára van szükség, amit még tavaly vettem egy vásárban. Mivel egyesével kel kisütni - feltéve, ha van legalább 2 formánk - elég egy kis fazékban melegíteni a zsiradékot és fontos hogy ellepje a formát. 

»HOZZÁVALÓK« 15 db - hoz
- 30 dkg liszt
- 3 ek porcukor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 1 ek rum
- 5 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 3 tojássárgája
- kb 3 ek tejföl

  1. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a rumot. Szükség szerinti tejföl mennyiséggel, közepesen lágy tésztává összedolgozzuk.
  2. Folpackba csomagolva, hűtőben kb fél órán át pihentetjük. 
  3. A tésztát enyhén lisztes felületen kb 3 mm - es vastágságúra kinyújtjuk és derelyemetszővel 10 x 10 cm - es négyzetekre szabjuk. Minden négyzet közepébe kb 7 bemetszést készítünk úgy, hogy a széleket nem vágjuk át. Minden második csíkot megemelünk és a tésztát belehelyezzük a hólabda sütőformába. A két végét összefogjuk és forró bő olajban vagy zsiradékban kisütögetjük.
  4. Még melegen  porcukorba forgatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése