»HOZZÁVALÓK«
Alap :
- 30 dkg karfiolrózsa
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 tojás
Pizzaszósz :
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 dl sűrített paradicsom
- 0, 5 dl olívaolaj
- só bors, cukor - ízlés szerint
- 1 tk szárított oregánó
- 6 -7 friss bazsalikom levél
- víz szükség szerint
Feltét :
- paradicsom, mozzarella, sonka, friss bazsalikom - vagy ízlés szerint
- A karfiolrózsákat késes robotgéppel morzsalékosra aprítjuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tojást, majd jól összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk.
- Egy tepsi aljára sütőpapírt borítunk és a masszából, kanál segítségével egy 25 cm - es kerek lapot formázunk. 180°C - ra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt elősütjük.
- Közben elkészítjük a szószt : egy lábasba a felhevített olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, felöntjük a paradicsommal, ízesítjük és összeforraljuk. Végül hozzátépkedjük a bazsalikomleveleket. Szükség esetén vízzel hígítjuk.
- Az elősütött pizzára 3 - 4 ek szószt kenünk, rárakjuk a karikára vágott paradicsomot és rátépkedjük a mozzarellát. Visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul. Sonkaszeleteket és friss bazsalikom leveleket teszünk a tetejére.
Nagyon jól nèz ki
VálaszTörlésHoppá, hoppá, nagyon guszta lett! :-)
VálaszTörlés