,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. február 2., kedd

~ MÉZES - SÖRÖS CSIRKE ~



»HOZZÁVALÓK«
- kb 60 dkg csirkemellfilé
Szósz :
- 1 fej vöröshagyma
- 5 ek szójaszósz
- 2 ek méz
- 1 ek mustár
- 2 dl világos sör
- 1 ek vaj
- só. bors - ízlés szerint
Köret : 
- őszibarack konzerv
- köménymagos párolt kelkáposzta
  1. A húst sózzuk borsozzuk és kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk.
  2. A szószhoz egy lábasban kevés olajat hevítünk, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a mézet és kissé karamellizáljuk. Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, a mustárt és a sört, szószos állagúra összeforraljuk, majd  belekeverjük a vajat. Ízesítjük sóval és borssal.
  3. Egy hőálló tálat kivajazunk, beletesszük a húst, majd ráöntjük a szószt. Előmelegített 180 °C - os sütőbe tesszük és kb 30 percig sütjük. Közbe - közbe a húst a szósszal locsolgatjuk.
  4. A kelkáposztát leveleire szedjük és pároló betétben roppanósra pároljuk. Abban a serpenyőbe amiben pirítottuk a húst, beleöntünk 2 ek olajat, beleszórunk 1 tk egész köményt és átpirítjuk. -  vigyázat pattogni fog ! - ha a káposzta már elég puha átforgatjuk a köménymagos olajban és ízlés szerint sózzuk.
  5. A csirkemellet a felkockázott őszibarack befőttel és a langyos kelkáposztával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése