»HOZZÁVALÓK«
- egy közepes karfiol fele
- 1 fej fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk szárított, erős paprika
- 1 dl olívaolaj
- 1 cs spagetti
- A karfiolt szedjük rózsáira és párolóbetétben pároljuk roppanósra. Ezután egy serpenyőben hevítsünk fél dl olajat, futtassuk meg benne a zúzott fokhagymát, majd szűrőlapáttal szedjük ki és tegyük félre.
- A visszamaradt olajban pirítsuk meg a karfiolrózsákat, amikor már szép pirult, adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet, a paprikát és a félretett fokhagymát, majd az egészet pár másodperc alatt pirítsuk át.
- A tésztát főzzük ki sós vízben, szűrjük le és forgassuk össze a megmaradt olajjal és a fokhagymás karfiollal.
Szuper!!! :-)
VálaszTörlés