»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 3 dkg porcukor
- 1 tk kakaópor
- 1 tk fahéj
- 1 tk instant kávé
- csipet só
- 5 dkg zsír
- 1 tojássárgája
- kb 50 ml Marsala helyette édes vörösbor
- 30 ml fehérborecet
Töltelék :
- 75 dkg ricotta
- 15 dkg porcukor - vagy ízlés szerint
- 2 - 3 ek kandírozott narancshéj
- 5 dkg étcsokoládé vagy csokicsepp
Továbbá : - tojásfehérje, olaj, kandírozott cseresznye, porcukor
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi borral, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Folpackba csomagolva hideg helyen kb 1 órán át pihentetjük.
- A pihentetett tésztát enyhén lisztes felületen, kb 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és egy 9 cm átmérőjű szaggatóval köröket szúrunk belőle, majd a köröket kissé oválisra nyújtjuk. Ezután feltekerjük a roló formára, a tészta egyik végét lekenjük tojásfehérjével, a másik végét pedig ráhajtjuk. Forró, bő olajban kisütjük, a tésztahengereket papírtörlőre szedjük és ha egy kicsit hűlt, lehúzzuk a formáról.
- A töltelék hozzávalóit összekeverjük, csillagcsöves, vagy sima habzsákba kanalazzuk és betöltjük a rolókat. Mindkét végébe nyomunk egy - egy kandírozott cseresznyét vagy csak egyszerűen megszórjuk darabolt csokoládéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése