,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. február 4., csütörtök

~ SZICÍLIAI CANNOLO ~






 A híres szicíliai cannolo, krémes ricottával a közepén. Nekem kimondottan van ilyen formám, de megteszi a sima habrolócső is. A hozzávalók kb 20 darabra elegendőek, na de nem csináltam ennyit, bőven beértem a félével, mint sok más receptemnél. 

»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 3 dkg porcukor
- 1 tk kakaópor
- 1 tk fahéj
- 1 tk instant kávé
- csipet só
- 5 dkg zsír
- 1 tojássárgája
- kb 50 ml Marsala helyette édes vörösbor
- 30 ml fehérborecet

Töltelék :
- 75 dkg ricotta
- 15 dkg porcukor - vagy ízlés szerint
- 2 - 3 ek kandírozott narancshéj
- 5 dkg étcsokoládé vagy csokicsepp
Továbbá : - tojásfehérje, olaj, kandírozott cseresznye, porcukor

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi borral, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Folpackba csomagolva hideg helyen kb 1 órán át pihentetjük.
  2. A pihentetett tésztát enyhén lisztes felületen, kb 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és egy 9 cm átmérőjű szaggatóval köröket szúrunk belőle, majd a köröket kissé oválisra nyújtjuk. Ezután feltekerjük a roló formára, a tészta egyik végét lekenjük tojásfehérjével, a másik végét pedig ráhajtjuk. Forró, bő olajban kisütjük, a tésztahengereket papírtörlőre szedjük és ha egy kicsit hűlt, lehúzzuk a formáról.
  3. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, csillagcsöves, vagy sima habzsákba kanalazzuk és betöltjük a rolókat. Mindkét végébe nyomunk egy - egy kandírozott cseresznyét vagy csak egyszerűen megszórjuk darabolt csokoládéval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése