,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. február 5., péntek

~ FÁNK A SÜTŐBŐL ~



»HOZZÁVALÓK«
- 35 dkg liszt
- 1 kk só
- 7 dkg porcukor
- 2 dkg friss élesztő
- 2 ek olvasztott vaj
- 1 tojássárgája
- fél citrom reszelt héja
- kb 1 , 5 dl langyos tej
Csokimáz
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- durvára vágott, pörkölt földimogyoró - a díszítéshez

  1. A tészta hozzávalóiból lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és a tésztából, fánkszaggatóval köröket szúrunk. Mindegyik közepét egy kisebb kiszúróval kiszúrjuk.
  2. A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és letakarva 30 percig pihentetjük. 190 °C - ra melegített sütőben szép halványra sütjük.
  3. A tejszínt felforrósítjuk, ráöntjük az összetördelt csokoládéra és fényesre keverjük. Megmártjuk benne a fánkokat és mogyoróval megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése