»HOZZÁVALÓK«
- 35 dkg liszt
- 1 kk só
- 7 dkg porcukor
- 2 dkg friss élesztő
- 2 ek olvasztott vaj
- 1 tojássárgája
- fél citrom reszelt héja
- kb 1 , 5 dl langyos tej
Csokimáz
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- durvára vágott, pörkölt földimogyoró - a díszítéshez
- A tészta hozzávalóiból lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és a tésztából, fánkszaggatóval köröket szúrunk. Mindegyik közepét egy kisebb kiszúróval kiszúrjuk.
- A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és letakarva 30 percig pihentetjük. 190 °C - ra melegített sütőben szép halványra sütjük.
- A tejszínt felforrósítjuk, ráöntjük az összetördelt csokoládéra és fényesre keverjük. Megmártjuk benne a fánkokat és mogyoróval megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése