Kekszalap :
- 1 cs zabkeksz
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 ek kakaópor
- 8 dkg porcukor
- 18 dkg lágy vaj
- 0 , 5 dl rum
- 1 ek baracklekvár
Töltelék :
- 25 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg kókuszreszelék
- cukor és rum - ízlés szerint
- 12 dkg lágy vaj
- 0 , 5 dl tejszín
Tetejére : - 1 tábla étcsokoládé, 1 ek olaj, kókusz chips
- A kekszalap hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. A gesztenyepürét burgonyanyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval sima krémmé keverjük. A masszát és a krémet is félórára hűtőbe tesszük.
- A deszkát porcukorral megszórjuk, a kekszmasszát 1 cm - es vastagságúra nyújtjuk és egy 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A maradékot ismét összegyúrjuk és kiszaggatjuk. A gesztenyekrémet csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, a fele kekszre nyomunk belőle és összeragasztjuk az üres kekszekkel.
- Vízgőz felett a csokoládét az olajjal összeolvasztjuk és egy kanállal bekenjük a kekszek tetejét. Kókusz chips - el vagy kókuszreszelékkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése