,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. február 8., hétfő

~ KREOL TORTA ~



 Fokozhatnánk a díszítését még ennek a tortának, de szerintem így a maga egyszerűségével az igazi. Az édességét nagyon ellensúlyozza a kávé íze, ami mind a krémben, mind a mázban igen erőteljes. Az elkészítése is nagyon egyszerű, készítsétek el bátran.

»HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 2 tojás, 2 ek cukor, 2 ek liszt, 1 tk étolaj
Krém :
- 20 dkg darált keksz, 1 dl forró eszpresszó kávé, 1 ek keserű kakaópor, 1 dl tejföl, 12 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 ek rum
Máz :
- 15 dkg porcukor, 1 ek instant kávépor, kb 3 ek forró víz

  1. Egy 20 cm - es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk az oldalát kivajazzuk és behintjük liszttel. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra.
  2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és hozzászitáljuk a lisztet. Óvatosan összeforgatjuk és a masszát a formába simítjuk. Tűpróbáig sütjük.
  3. Összekeverjük a kekszet a kakaóval, a tejföllel és a kávéval ( egy gyúrható masszát kapunk, ami a vajas résszel elkeverve teljesen krémszerűvé válik ) . A vajat kihabosítjuk a cukorral és simára keverjük a kekszes résszel. A krémet a kihűlt piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük dermedni,
  4. A mázhoz keverjük el a kávéport a forró vízzel, és a keverjük össze a porcukorral. Sűrű de jól kenhető masszát kell hogy kapjunk, ( szükség esetén adhatunk hozzá még kevés forró vizet ) majd kenjük a torta tetejére és várjuk meg, még megszilárdul. 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, így szép ahogy van több díszítést nem igényel! Kár hogy a családban csupán én szeretem a kávés dolgokat pedig nekem nagyon ízlene!Majd egy alkalomra meglepem magamat vele:-))

    VálaszTörlés