»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 15 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
- 7 , 5 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 15 dkg tejföl
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé
Krém :
- 25 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, kb 6 - 8 dkg porcukor, 1 tk vaníliakivonat, 0 , 5 dl Baileys krémlikőr
- A sütőt melegítsük elő 180 °C - ra. Egy muffin forma mélyedéseit béleljük ki muffin papírral, a csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg.
- A tésztához vegyítsük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót. A tojást habosítsuk ki a cukorral és a vajjal, majd keverjük simára a tejföllel. A masszát forgassuk össze a lisztes keverékkel, keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, majd kanalazzuk a formák 3 / 4 - ed részéig.
- Süssük a muffinokat kb 20 percig. ( de végezzünk tűpróbát !)
- A tejszínt verjük habbá, a krémsajtot keverjük össze a porcukorral, a likőrrel és a vaníliával, majd forgassuk óvatosan össze a tejszínhabbal. A krémet töltsük csillagcsöves habzsákba és díszítsük vele a kihűlt muffinok tetejét.
- Kakaóporral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése