Nos, az elnevezés nem a sütemény díszítéseként szolgáló tortadarára értendő, hanem meglepő módon a tésztája készült búzadarával. Egy nagyon egyszerű és olcsó süteményről van szó, ami bármilyen alkalomra elkészíthető akár tortaként is.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 1 tojás, 20 dkg cukor, 35 dkg búzadara, 10 dkg darált dió
- csipet só, 2 ek kakaópor, 1 / 2 tasak sütőpor, 3 dl tej
Krém :
- 5 dl tej, 6 ek liszt
- 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 tk vaníliakivonat
- 15 ml rumaroma
Csokoládémáz :
- 1 tábla étcsokoládé, 1 ek vaj
és még : - tortadara - a díszítéshez
- 1 tojás, 20 dkg cukor, 35 dkg búzadara, 10 dkg darált dió
- csipet só, 2 ek kakaópor, 1 / 2 tasak sütőpor, 3 dl tej
Krém :
- 5 dl tej, 6 ek liszt
- 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 tk vaníliakivonat
- 15 ml rumaroma
Csokoládémáz :
- 1 tábla étcsokoládé, 1 ek vaj
és még : - tortadara - a díszítéshez
- A tésztához, keverjük kissé habosra a tojást és a cukrot, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és keverjük alaposan össze. Pihentessük hűtőszekrényben 3 órán át, közben félóránként keverjük meg.
- A tejet keverjük simára a liszttel, majd állandó keverés közben főzzük sűrű péppé. A vajat és a porcukrot habosítsuk ki, majd keverjük csomómentesre a kihűlt, főzött krémmel. Ízesítsük vaníliával.
- A darás masszát osszuk 3 részre és kanalazzuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( kb 20 x 30 cm ) majd egyenként süssük meg 180 °C - on, kb 12 - 15 perc alatt.
- Ha a tészta kihűlt, kenjük az egyik lapra a krém felét, a második tészta alját és a tetejét locsoljuk meg a rumaromával, majd borítsuk a krémre, simítsuk rá a megmaradt krémet és fedjük le a harmadik tésztalappal.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk össze a vajjal és simítsuk a sütemény tetejére. Szórjuk meg tortadarával és tegyük a hűtőbe pár órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése