- 45 dkg liszt, 1 ek porcukor, 10 g sütőpor, csipet só, 1 nagy tojás, tejföl
- olvasztott vaj - a kenéshez
Töltelék :
- 50 dkg túró, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 cs vaníliás cukor, ( 1 - 2 ek tejföl - ha túró száraz lenne - 10 dkg cukor, 1 - 2 ek búzadara, mazsola, aszalt áfonya - opcionális
továbbá : - 4 dl tej, 2 cs vaníliás cukor - a sütéshez
- A lisztet a sütőporral, a porcukorral és a a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk, de ne legyen ragacsos. A tésztát kétfelé osztjuk és egyenként kb 25 x 30 - as lappá kinyújtjuk és lekenjük olvasztott vajjal.
- A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd eloszlatjuk a kinyújtott tésztán és feltekerjük.
- A rudakat vajjal kikent, mélyebb tepsibe tesszük, a tetejét olvasztott vajjal lekenjük és ráöntjük a vaníliás tejet.
- 180 °C - on addig sütjük amíg a tejet teljesen beszívja a tészta és a teteje szép pirosra sül ( Ha a tészta teteje nagyon pirulna takarjuk le fóliával .)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése