Amikor olcsóbb az ananász több darabot is veszek, mert nagyon szeretjük és már lassan itt lesz az ideje az ananászdzsem elkészítésének is, hogy az ünnepekre legyen belőle pár üveggel és ne az utolsó pillanatban kapkodjak vele. Elkészítése itt : ananász dzsem.
Ennek a sütinek az elkészítése is pofon egyszerű, de mindenképp friss ananászt használjunk hozzá, mert annak sokkal intenzívebb az íze.
Tészta :
- 25 dkg liszt, 6 dkg porcukor, csipet só, 1 teáskanál sütőpor
- 15 dkg vaj, 1 tojás, 1 - 2 ek hideg víz, 3 ek kókuszreszelék
Töltelék :
- 1 ananász húsa ( kb 45 - 50 dkg ), 2 tojás, 15 dkg cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék.
Máz :
- 15 dkg porcukor, citromlé
- 15 dkg porcukor, citromlé
- A tészta hozzávalóit a kókuszreszelék kivételével összemorzsoljuk, a 2 / 3 - ad részét egy sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm - es tepsibe szórjuk és egy kanál hátával lenyomkodjuk, majd 180 °C - on 15 perc alatt elősütjük. A maradék morzsához hozzákeverjük a kókuszt és hűtőbe tesszük.
- Az ananászból elveszünk 20 dkg - ot és apróra vágjuk, a maradékot pedig botmixerrel pürésítjük. A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kókuszt, az ananászpürét és alacsony lángon kissé besűrítjük, ezután hozzákeverjük a feldarabolt ananászt. A masszát a tésztára kanalazzuk, a tetejére rászórjuk a kókuszos morzsát és addig sütjük amíg a teteje aranysárga színt nem kap.
- Az átszitált porcukrot kikeverjük annyi citromlével, hogy sűrű, de folyós állagot kapjunk és egy zacskóba kanalazzuk aminek az egyik sarkát levágjuk, majd áthúzzuk a mázzal a kihűlt süteményt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése