Kiváló desszert lehet az ünnepekre ez a finom sajttortácska. A gránátalma piros magocskái pedig előkelő szint kölcsönöznek az édességnek. Gyorsan elkészül, viszont a magokat és a szirupot csak a kínálás előtt tegyük a tetejére. Ha dupla adagot szeretnénk, természetesen a hozzávalókat is duplázzuk meg.
»HOZZÁVALÓK« - 6 db hoz
Kekszes alap :
- 12 dkg spekulatius vajas keksz, 3 dkg olvasztott vaj
Krém :
- 25 dkg mascarpone, fél narancs reszelt héja, 6 dkg porcukor, 1 kk vaníliakivonat, 1 tojás
Díszítés :
- 1 - 2 db gránátalma, 2 ek cukor
- A muffinsütő mélyedéseit béleljük ki 6 db szilikonos muffinformával, a sütőt melegítsük elő 160 °C - ra. A kekszet késes aprítóval aprítsuk morzsásra, keverjük össze a vajjal és osszuk szét a formákba, majd egy pohár aljával nyomkodjuk le.
- A krémsajtot keverjük simára a cukorral és a tojással, majd ízesítsük, narancshéjjal ill. vaníliával. A krémet osszuk el a kekszes alapon, süssük kb 40 percig, majd hagyjuk kihűlni és tegyük a hűtőbe kb 1 órára.
- A gránátalmát vágjuk ketté, az egyik feléből ütögessük ki a magokat, a másik felét pedig alaposan facsarjuk ki. Az így kapott levet főzzük szirupos állagúra a cukorral.
- Vegyük ki a sajttortácskákat a formából, rakjunk a közepébe a magokból és locsoljuk meg a sziruppal, végül szórjuk meg porcukorral.
Ötlet: Szarvasi mozzarella,hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése