,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. március 13., hétfő

~ ASZALT PARADICSOMOS HÚSGOLYÓK ~


»HOZZÁVALÓK«
- 60 dkg darált hús ( nálam csirke )
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 3 -  4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg aszalt paradicsom
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 csokor aprított petrezselyem
- só, bors 
- zsemlemorzsa 

  • Ha van húsdarálónk, akkor a húst, a hagymával és az és az aszalt paradicsommal együtt ledaráljuk, ha nincs akkor a hagymát finomra, az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Az egészet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást a fűszereket és kb 2 - 3 ek zsemlemorzsát, majd alaposan összegyúrjuk. 
  • A masszát 1 órára hűtőbe tesszük, majd ezután nedves kézzel golyókat formálunk belőle és forró, bő olajban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése