- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 15 g friss élesztő
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 2 ek olívaolaj
- langyos víz
Töltelék :
- 2 szál póréhagyma
- 160 g tonhalkonzerv
- 2 dl tejszín
- 2 tojás
- 10 dkg bármilyen reszelt sajt
- 1 tk morzsolt kakukkfű
- só, bors
- Kevés langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzáadjuk az olívaolajat és a felfutott élesztőt, majd annyi langyos vizet adagolunk hozzá, hogy lágy és ruganyos tésztát kapjunk. Alaposan kidagasztjuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük.
- A pórét felkarikázzuk , sózzuk és kevés olajon megpároljuk. A tonhalat lecsepegtetjük.
- A tojást, a tejszínnel és a sajttal krémesre keverjük, ízesítjük, sóval, borssal, kakukkfűvel.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk majd kibélelünk vele egy 24 cm - es piteformát, villával megszurkáljuk és 200 °C - on 10 percig elősütjük, majd ráhalmozzuk a párolt pórét, a tonhaldarabokat és leöntjük a sajtos szósszal.
- Visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése