Sokszor készítek vagdaltat, mert gyorsan összeállítható és nagyon sok mindennel gazdagítható. Nálunk a csirkemellből készült a favorit, de a sertés ill. marhahúsból készültet is szívesen fogyasztjuk. Zsenge zöldborsóval és citrusos ízesítéssel készítettem, köretként pedig vajon sült parázsburgonya került. mellé
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg darált csirkemell
- 20 dkg zsenge borsó
- 1 szikkadt zsemle
- 1 tojás
1 csokor petrezselyem
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk őrölt koriander
só, bors - ízlés szerint
- A borsót félig megpároljuk, majd összekeverjük a darált hússal, a tejben ázott és kinyomkodott zsemlével, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és az aprított petrezselymet.
- Ízesítjük és alaposan összekeverjük, majd letakarva hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Ezután egy püspökkenyér formát ( kb 1 l - es ) kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a húsmasszát.
- Forró 200 °C - os sütőben kb 60 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése