Nagy palacsinta evők vagyunk így sokszor sütök, hol édesen, hol sósan, hiszen annyiféleképpen variálható. Most egy csirkés - gombás töltelékű került az asztalra, ráadásul rántva.
»HOZZÁVALÓK«
Palacsinta :
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 kk só
- 1 tojás
- 2 dl tej
- szódavíz
- olvasztott vaj - a sütéshez
Töltelék :
- 35 - 40 dkg csirkemell
- 25 dkg gomba
- 1 ek csirke fűszerkeverék
- 2 ek olaj
- 2 ek olaj
- 1 csokor petrezselyem
- kb 15 dkg reszelt mozzarellasajt
továbbá :
liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshoz
- A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük annyi szódavízzel, hogy a megfelelő állagot kapjuk. Hűtőben 30 percig pihentetjük, majd olvasztott vajjal kikent, közepes méretű serpenyőben kisütjük a palacsintákat. ( kb 10 - 12 db )
- A csirkemellet apró darabokra vágjuk, összeforgatjuk a fűszerkeverék és az olaj keverékével, majd felforrósított serpenyőben fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra szeletelt gombát és az egészet puhára főzzük, végül átforgatjuk a felaprított petrezselyemmel.
- A palacsinták közepére teszünk a töltelékből és megszórjuk sajttal, a két szélét a töltelékre hajtjuk, majd feltekerjük. A palacsinta batyukat lisztbe, sózott felvert tojásba és végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró bő olajban kisütjük.
- Zöldsalátával és joghurtos mártogatóval kínáljuk.
Ízesélet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése