,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. szeptember 18., hétfő

~ ZABOS ALMARÓZSA ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 15 dkg finomiszt
- 2 ek porcukor
- 4 g instant élesztő
- csipetnyi só
- 1 tojás
- 2 ek étolaj
- kb 1 , 5 dl langyos tej
továbbá :
- 3 piros alma
- 1 dl vízzel hígított baracklekvár
- fahéj, cukor
- 1 citrom leve

  • A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd letakarva meleg helyen 60 percig pihentetjük.
  • Az almákat kétfelé vágjuk, kivágjuk a magházat és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket azonnal citromlével elkevert vízbe tesszük, azután enyhén puhára főzzük - amikor a víz már bugyogni kezd, azonnal levesszük a tűzről és leszűrjük.
  • A tésztát 3 mm - es vastagságúra kinyújtjuk és kb 22 x 7 cm - es csíkokra vágjuk. Minden csíkot megkenünk vékonyan lekvárral, megszórjuk 1 - 1 tk fahéjjal elkevert  cukorral. A csíkok egyik szélére helyezzük az almaszeleteket ( 6 - 7 db ) úgy, hogy félig fedjék egymást és túllógjanak a tészta peremén, majd a tésztacsík másik felét ráhajtjuk az almára és feltekerjük.
  • A rózsákat muffinpapírral bélelt formába rakjuk és 180 °C - on, kb 25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése