,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. december 9., szombat

~ LAZACOS RIZOTTÓ ~


»HOZZÁVALÓK« - 4 személyre
- 20 dkg arborio rizs
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- kb 8 dl húsalaplé
- 5 dkg vaj
- 5 dkg parmezán
- 1 csokor aprított petrezselyem
- só, bors - ízlés szerint
- 15 dkg füstölt lazac
- 3 ek olívaolaj
  •  Felhevített olajon üvegesre pároljuk a finomra aprított hagymát, majd hozzáadjuk a rizst és 2 - 3 percig pirítjuk, amíg opálossá nem válik. Azután hozzáöntjük a bort és hagyjuk hogy elfőjjön a leve, azután hozzáöntünk kb 1 merőkanál alaplét és hagyjuk hogy szintén elfőjjön a leve, közben párszor átkeverjük. Ezt addig folytatjuk, amíg a rizsszemek már puhák, de nem esnek szét.
  • Végül hozzáreszeljük a parmezánt, hozzáadjuk a vajat, az aprított petrezselymet és a feldarabolt lazacot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése