,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. december 3., vasárnap

~ ZSERBÓTEKERCS ~















»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 30 teljes kiőrlésű liszt, 
6 dkg xilit ( porrá őrölve)
- 10 dkg puha vaj
- 1 tojás
- csipetnyi só
- 1 / 2 teáskanál szódabikarbóna
- kb 3 ek tejföl
Töltelék :
- 4 ek méz, 15 dkg darált dió
- 4 ek barna cukor
 - 1 tojás
Tetejére : 
- 1 tojás
- 1 tojásfehérje
- 4 ek cukrozott darált dió
- 5 dkg olvasztott étcsokoládé 1 tk étolaj


  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk, majd folpackba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
  • Ezután a tésztát kétfelé osztjuk és lisztezett felületen kb 30 x 25 cm - es téglalappá nyújtjuk úgy, hogy az tészta egyik felét elvékonyítjuk. Erre rákenjük a mézet és megszórjuk a cukorral elkevert dióval, a tészta vastagabbik részét pedig lekenjük felvert tojással, ezután a tészta vékonyabbik részénél fogva feltekerjük, mint a bejglit. Így teszünk a másik tésztarésszel is.
  • A tekercseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét lekenjük tojással és villával pár helyen megszurkáljuk, hogy a felesleges gőz távozhasson.
  • 180 °C - on kb 25 percig sütjük, majd ezután kivesszük a sütőből és a tekercsek tetejét  lekenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk a cukros dióval. A sütőbe visszatéve további 15 percig sütjük.
  • A csokoládét az olajjal vízgőz felett összeolvasztjuk és a kihűlt tekercsek tetejére csurgatjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése