,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. március 13., kedd

~ ÍNYENC ZABFASÍRT OLÍVABOGYÓS PARADICSOMMÁRTÁSBAN ~


»HOZZÁVALÓK«
- 250 ml hideg víz
Paradicsommártás : 
- 1 fej vöröshagyma
- 1 - 2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg paradicsompüré ( 400 g )
- só, bors, kakukkfű
- 20 dkg magozott olívabogyó
- 3 ek olívaolaj
- 1 dl víz

  • A fasírtport összekeverjük a vízzel és kb 5 percig állni hagyjuk, majd diónyi golyókat formálunk belőle és kevés olajon átpirítjuk.
  • A felaprított hagymát egy nagyobb serpenyőben az olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pürét, a vizet, a lecsepegtetett olívabogyót, ízesítjük és elhelyezzük benne a fasírtgolyókat. Alacsony lángon kb 10 perc alatt készre főzzük. Burgonyapürével kínáljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése