,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. június 13., szerda

~ SONKÁS PAPRIKÁS PITE ~






»HOZZÁVALÓK«
Omlós tészta :
- 22 dkg liszt
- 15 dkg fagyos vaj / margarin
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
- 1 tojás
- kb 1 - 2 ek hideg víz
Töltelék :
- 1 - 1 kisebb fej vörös és lilahagyma
- 1 kápiapaprika
- 15 dkg füstölt sonka
- 175 g tejföl
- 2 nagy tojás
- 1 ek liszt
- 1 tk toscana fűszerkeverék 
- mozzarella
- só, bors .- ízlés szerint
- zsemlemorzsa - a szóráshoz
- 1 tojássárgája - a kenéshez

  • Az omlós tésztához a lisztet összeszitáljuk a sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal, azután hozzáadjuk a tojást, a vizet és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát átlátszó fóliába tekerjük és hűtőben 60 percig pihentetjük.
  • A hagymákat és a paprikát felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A sonkát késes aprítóval apróra daraboljuk. A tojást  a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a sonkát, a zöldséget és ízesítjük sóval, borssal, fűszerkeverékkel.
  • A tésztát 1 / 3 - 2 / 3 - ad részre osztjuk. A nagyobbik tésztarésszel kibélelünk egy 36 x 12 cm - es piteformát, az alját villával megbökdössük és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a tölteléket, rátépkedjük a mozzarellát, a maradék tésztával pedig berácsozzuk a tetejét. A tésztát tojássárgájával lekenjük és 180 °C - on aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése