,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2018. október 15., hétfő

~ EGYSZERŰ SAJTTORTA ~




Néha az egyszerű receptekből születnek a legfinomabb sütemények. Na ez a torta is ilyen, elronthatatlan és nagyon finom.  A tetejét nemcsak málnával, hanem áfonyával, meggyel, szederrel vagy éppen bogyós gyümölccsel is díszíthetjük. 

»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap :
- 18 dkg zabkeksz
- 8 dkg olvasztott vaj
Töltelék :
- 50 dkg mascarpone
- 5 dkg tejföl
- 2 db tojás
- 8 - 10 dkg cukor -vagy ízlés szerint
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek liszt
tetejére : - kb 35 dkg málnalekvár, 1 tk citromlé

  • A kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, azután egy 18 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
  • A töltelék hozzávalóit egy kézi habverővel simára keverjük, majd ráöntjük a kekszes alapra és 165 °C - on, kb 40 percig sütjük. Ha töltelék széle már kezd szilárdulni, de a közepe még remeg kivehetjük a sütőből. A tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni. 
  • A lekvárt egy lábasban a citromlével sűrűre forraljuk, ha langyosra hűlt, rákenjük a sajttorta tetejére és pár órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése