Alap :
- 15 dkg darált keksz
- 1 ek kakaópor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 5 ek tej
- kb 7 - 8 db babapiskóta
- 1 dl presszókávé
Krém :
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 1 tk vaníliakivonat
- 3 ek cukor
- 12 dkg mascarpone
tetejére :
- reszelt étcsokoládé
- Az alaphoz a kekszet összekeverjük a kakaóporral, az olvasztott vajjal és a tejjel, majd egy 18 - 20 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. A babapiskótákat megmártjuk a kávéban és a kekszes alapra rakjuk.
- A tejben megfőzzük a pudingot, még melegen hozzákeverjük a cukrot és a vaníliát. Ha a puding kihűlt kihabosítjuk a krémsajttal és a rásimítjuk a piskóta tetejére. A tetejére étcsokoládét reszelünk és 3 - 4 óra hűtés után szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése