,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2019. március 26., kedd

~ TEJFÖLÖS - KARAMELLÁS CORN FLAKES TORTA ~
















»HOZZÁVALÓK«
Karamell :
- 15 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 10 dkg tejföl
- csipet só
továbbá :
- 15 dkg durvára vágott dió
- 50 dkg tejföl
- 10 g zselatinpor
- 30 ml víz
- 12 dkg Corn Flakes ( kukoricapehely )
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj


  • A cukrot sötét színűre karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat, a sót és a tejfölt, azután a dióhoz keverünk 4 evőkanállal belőle. A maradék karamellt az 50 dkg tejfölhöz adjuk, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Az egészet sima krémmé keverjük. 
  • Egy 18 cm - es kapcsos tortaformát kibélelünk folpackkal úgy, hogy túllógjon a forma szélétől és az  aljába nyomkodjuk a karamellás diót, erre rászórjuk a kukoricapehely 1 / 3 -át, rásimítjuk a tejfölös krém felét, majd ismét kukoricapehely, krém és végül kukoricapehellyel zárjuk. Ráhajtjuk a kilógó fóliát és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
  • Másnap a tortát kiborítjuk a formából , így a diós rész kerül majd felülre. A tetejére összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal és kidíszítjük vele a tortát, majd megszórjuk durvára vágott dióval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése