Piskóta :
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 6 dkg darált dió
- 8 dkg rizsliszt
- kb 1 - 1 , 5 dl lefőzött kávé
Krém :
- 2 tojás
- 4 ek cukor
- 50 ml amaretto
- 25 dkg mascarpone
- 1 narancs reszelt héja
- 5 dkg darált dió
továbbá : - kakaópor
- A sütőt 200 °C - ra előmelegítjük, egy kb 20* 30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
- A tojást kihabosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a dióval vegyített lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 10 - 12 perc alatt megsütjük. Ha a piskóta megsült deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és kihűtjük.
- A krémhez a tojást kétfelé választjuk, a sárgáját egy hőálló tálba tesszük 3 ek cukorral és a likőrrel együtt, majd gőz fölött egy kézi mixerrel, alacsony fokozaton habosra keverjük - akkor jó, ha a hab a duplájára nő. Azután hozzákeverjük a mascarponét, a narancshéjat és a diót. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és összeforgatjuk a diós krémmel.
- A piskótát kétfelé vágjuk és egy tálba helyezzük, meglocsoljuk kávéval, rásimítjuk a fele krémet, majd ismét piskóta, kávé és a maradék krém. A tetejét kakaóporral megszórjuk és legalább 3 órán át hűtőben pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése