,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. március 2., hétfő

~ CSOKOLÁDÉKRÉM ZABOS CSIPKEKOSÁRBAN ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 5 dkg vaj
- 5 dkg barna cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 ek méz
- 1 ek tej
- 3 dkg liszt
- 4 , 5 dkg zabpehely
- csipetnyi só
csokoládékrém :
- 10 dkg étcsokoládé
- 150 ml tejszín

  • A csokoládékrémhez a tejszínt felforrósítjuk és beletördeljük a csokoládét. Megvárjuk amíg a csokoládé elolvad, majd az egészet simára keverjük és hűtőbe tesszük hűlni.
  • A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat, a cukrot, a mézet, a sót, a vaníliát  és a tejet összemelegítjük, azután  alacsony lángon 1  percig forraljuk, majd a hozzáforgatjuk a zabpelyhes, lisztes keverékhez. A masszából, egy kanál segítségével kb 6 - 7 db halmot teszünk a tepsibe, egymástól nagyobb távolságra .( Megjegyzés : a korongok sütés közben nagyra nőnek, ezért érdemes két részletben sütni !  ) 
  • A tésztát kb 8 - 9 perc alatt aranybarnára sütjük, majd 1 - 2 perc hűlés után egy szélesebb lapát segítségével átemeljük egy felfordított pohár tetejére és a széleket óvatosan lenyomjuk kialakítva ezzel a kosár formát. 
  • A lehűlt csokis tejszínt habbá verjük, majd csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük és betöltjük vele a kosárkákat. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése