,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2020. május 12., kedd

~ NARANCSPUDINGOS PALACSINTA ~





»HOZZÁVALÓK«
Palacsintatészta :
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 / 2 ek cukor
- csipetnyi só
- 50 ml étolaj
- 2 dl tej
- kb 2 dl  szódavíz
Töltelék :
- 2 , 5 dl friss narancslé ( 3 - 4 narancsból nyert )
- 1 narancs reszelt héja
- 2 dl tejszín 
- 1 tasak Gála pudingpor

  • A tésztához simára keverjük a hozzávalókat annyi szódavízzel, hogy a megfelelő állagot kapjuk, majd hűtőben legalább 30 percig pinentetjük.
  • A töltelékhez a narancsot kifacsarjuk, összekeverjük 1 dl tejszínnel, hozzáadjuk a narancshéjat, a pudingport és elektromos habverővel kb 4 percig verjük. A maradék tejszínt habbá verjük. 
  • A palacsintaserpenyőt felforrósítjuk és pici olajon kisütjük a palacsintákat. Hagyjuk langyosra hűlni, majd 1 - 1 ek pudingot elkenünk rajta, feltekerjük és tejszínhabbal, gyümölccsel kínáljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése