»HOZZÁVALÓK«
Húsgombóc :
- 60 dkg sertés / marha darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
só, bors
Zöldséges ragu :
- 1 fej vöröshagyma
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 2 paradicsom
- só, bors
- friss bazsalikom
- kb 2 dl paradicsomszósz
- A húsgombóchoz a húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, ízesítjük és alaposan összekeverjük. Ezutána masszából diónyi gombócokat készítünk és kevés olívaolajon átpirítjuk.
- A raguhoz a feldarabolt hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket ezután kissé átpirítjuk, majd felöntjük a szósszal, ízesítjük, beletesszük a húsgombócokat és lefedve kb 30 perc alatt készre főzzük. Kifőtt tésztával vagy csak kenyérrel tumkolva fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése