,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. április 15., csütörtök

~ MEDITERRÁN HÚSGOMBÓCOS RAGU ~


 

 »HOZZÁVALÓK«
Húsgombóc :
- 60 dkg sertés / marha darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
só, bors
Zöldséges ragu :
- 1 fej vöröshagyma
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 2 paradicsom
- só, bors
- friss bazsalikom
- kb 2 dl paradicsomszósz

  • A húsgombóchoz a húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, ízesítjük és alaposan összekeverjük. Ezutána masszából diónyi gombócokat készítünk és kevés olívaolajon átpirítjuk.
  • A raguhoz a feldarabolt hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket ezután  kissé átpirítjuk, majd felöntjük a szósszal, ízesítjük, beletesszük a húsgombócokat és lefedve kb 30 perc alatt készre főzzük. Kifőtt tésztával vagy csak kenyérrel tumkolva fogyasztjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése