»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj / margarin
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 1 kk sütőpor
- 1 tojássárgája
- kb 2 - 3 ek tejföl
Töltelék :
- 40 dkg ricotta
- 10 dkg kókuszreszelék
- kb 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 3 tojássárgája
- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 2 ek kekszmorzsa - a szóráshoz
- A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és összegyúrjuk. A tésztát folpackba tekerjük és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kibélelünk vele egy 24 cm - es piteformát, az alját villával megszurkáljuk és 170 °C - on, 10 perc alatt elősütjük.
- A töltelékhez a tojássárgáját a cukrorral fehéredésig keverjük, a fehérjét a sóval és a vaníliás cukorral habbá verjük. A ricottát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a cukros tojást és összeforgatjuk a tojáshabbal.
- A sütőből kivett tésztát megszórjuk kekszmorzsával és rásímtjuk a tölteléket. Visszatesszük a sütőbe és kb 35 - 40 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése