»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő ( felfuttatva )
- 1 / 2 ek só
- 1 tojássárgája
- 3 dkg olvasztott vaj
- kb 2 dl langyos tej
Töltelék :
- 1 natúr tömlős sajt
- kb 15 dkg főtt sonka ( maradék húsvéti )
- 1 csokor medvehagyma
- só, bors - ízlés szerint
- 1 tojásfehérje
tetejére : - 1 tojás, köménymag
- A tészta hozzávalóiból ruganyos tésztát dagasztunk, majd a duplájára kelesztjük.
- A töltelékhez a sonkát és a medvehagymát finomra aprítjuk, majd összekeverjük a sajttal és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Ha a tészta megkelt 3 mm - es nagyságúra kinyújtjuk és 10 cm - es átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A korongok széleit lekenjük tojásfehérjével és mindegyik közepére 1 - 1 kiskanál tölteléket teszünk, ezután a félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk.
- A holdacskákat sütőpapírral bélet tepsibe helyezzük, a tetejüket lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk köménnyel. 20 perc kelesztés után 180 °C - on szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése