,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. április 7., szerda

~ SONKÁS - SAJTOS MEDVEHAGYMÁS HOLDACSKÁK ~




»HOZZÁVALÓK« 
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő ( felfuttatva )
- 1 / 2 ek só
- 1 tojássárgája
- 3 dkg olvasztott vaj
- kb 2 dl langyos tej 
Töltelék :
- 1 natúr tömlős sajt
- kb 15 dkg főtt sonka ( maradék húsvéti ) 
- 1 csokor medvehagyma
- só, bors - ízlés szerint
- 1 tojásfehérje
tetejére : - 1 tojás, köménymag

  • A tészta hozzávalóiból ruganyos tésztát dagasztunk, majd a duplájára kelesztjük.
  • A töltelékhez a sonkát és a medvehagymát finomra aprítjuk, majd összekeverjük a sajttal és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • Ha a tészta megkelt  3 mm - es nagyságúra kinyújtjuk és 10 cm - es átmérőjű köröket szaggatunk belőle. A korongok széleit lekenjük tojásfehérjével és mindegyik közepére 1 - 1 kiskanál tölteléket teszünk, ezután a félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk. 
  • A holdacskákat sütőpapírral bélet tepsibe helyezzük, a tetejüket lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk köménnyel. 20 perc kelesztés után 180 °C - on szép pirosra sütjük.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése