,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2021. június 30., szerda

~ GÖRÖG BIFTEKI ~



 »HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg darált marahahús
- 2 szelet szikkadt kenyér
- 1 vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 - 1 kk őrölt fahéj, szerecsendió
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 1 ek friss oreganó vagy szárított
- 1 / 2 citrom leve
- 20 dkg fetasajt
- só, bors - ízlés szerint

  • A darált húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott, kinyomkodott kenyeret, a tojást, a finomra aprított hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 
  • A masszából nedves kézzel kb 70 - 80 g - os pogácsákat formázunk, mindegyik közepébe egy - egy kocka fetasajtot helyezünk és hűtőben legalább 2 órán át pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. 
  • Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a fasírtok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése