,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2022. május 1., vasárnap

~ EPERZSELÉS VANÍLIAKRÉMES KOCKA ~




 »HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
Krém :
- 5 dl tej
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 1 tk vaníliakivonat
- 4 - 5 ek cukor
- 20 dkg lágy margarin / vaj
Eperzselé :
- 50 dkg eper
- 1 kk citromlé
- kb 3 - 4 ek cukor 
- 2 tasak Dr. Oetker Gyümölcskocsonya eper ízű ( itt )

  • A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy kb 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd tovább verve hozzáadjuk  a tojások sárgáját, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük az átszitált lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt - tűpróba - megsütjük.
  • A krémhez megfőzzük a tejben a pudingot, majd hozzákeverjük a cukrot és a vaníliát. Ha a puding kihűlt, kihabosítjuk a vajjal és a krémet a piskótára simítjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészül a zselé.
  • Az epret botmixerrel pürésítjük, ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd egy főzőedénybe tesszük és  hozzáadjuk a kocsonyaport, ezután alacsony lángon, állandó keverés mellett felforraljuk. Tűzről levéve, addig kevergetjük, amíg elnem kezd sűrűsödni, majd egyenletesen ráöntjük a krém tetejére. A süteményt pár órán át hűtőben dermesztjük, majd felkockázva kínáljuk .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése