,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2023. július 28., péntek

~ TIRAMISU PISKÓTATEKERCS ~



 »HOZZÁVALÓK«
Piskóta :
- 5 tojás, 5 ek cukor, 5 ek liszt, csipet só
Krém :
- 25 dkg mascarpone, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk instant kávé, 2 dl tejszín
továbbá :
- kb 1 dl eszpresszó, kb 2 - 3 ek cukor, 1 ek rumaroma 
- kakaópor 

  • A sütőt 180 °C -  ra előmelegítjük, egy kb 30 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt vágunk. A tojásokat a cukorral, sóval fehéredésig és jó habosra verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk az átszitált lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 - 18 perc alatt megsütjük.
  • Ha a piskóta megsült, deszkára borítjuk majd lehúzzuk róla a papírt, egy tiszta konyharuhára átfordítjuk és a ruhával együtt feltekerjük. 
  • A lefőzött kávéban oldódásig keverjük a cukrot és hozzáadjuk az aromát. 
  • A krémhez a krémsajthoz hozzáadjuk a kávéport, a tejszínt és közepes fokozaton az egészet, egy kézi mixerrel habosra verjük.
  • A kihűlt piskótát kitekerjük, meglocsoljuk a kihűlt rumos kávéval és kb 10 perc után elkenjük rajta a krémet, majd visszatekerjük és sütőpapírba csomagolva 3 - 4 órára hűtőbe tesszük.
  • Tálalaláskor kakaóporral, felszeletelve kínáljuk. 







1 megjegyzés: