Ma kifejezetten ezzel az étellel, a fiam kívánságát teljesítettem, nagyon szereti a chilis babot. A családom többi tagjainak meg jómagamnak sem jön be igazán, talán a csípőssége miatt, de hát mindenki óhaj-sóhaját teljesitem, ha van rá mód.
CHILI PAPRIKA
Sokan nem is tudják, hogy a paprika csípősségét, a kapszaicin nevű anyag okozza. A kapszaicin a chili paprika aktív összetevője, melytől úgy érezhetjük, hogy tűzhányó keletkezett a szánkban.. Ez a fitokemikália található a paprikában, elsősorban azért, hogy az állatokat elriassza
attól, hogy megegyék, és ez található a ”paprika sprayben” is, melyet önvédelemre használunk. Azonban emberi fogyasztásnál, amikor oldott állapotban fogyasztjuk például csípos szószokban a
chili paprika számos jótékony hatást biztosít számunkra pl: Fájdalom, gyulladáscsökkentő - és antibakteriális hatás, zsírégetés és súlycsökkentés, a szív védelme.HOZZÁVALÓK:
-50 dkg darált színhús, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, 1 kaliforniai paprika, 2 konzerv vörös bab, 1 konzerv kukorica, 1 üveg konzerv darabolt paradicsom, 1tk szárított chili pehely, pirospaprika, petrezselyemzöld, olaj, só bors, 2 zöldégleves kocka, víz.
ELKÉSZÍTÉS:
-Kevés olajon egy kicsit odakapatjuk a felkockázott vöröshagymát, rádobjuk a húst, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a szintén kockára vágott paprikát. Egy kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, (a babot és a kukoricát lecsepegtetve a levétől) a leveskockát feoldjuk 3 dl melegvízben és ráöntjük a ragura, ízesítjük és jó sűrűre készre főzzük. Friss kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése