Hogy mitől habkönnyű? A tojások kemény habjától. Évekkel ezelőtt egy amerikában élő ismerősöm javasolta ezt a fajta túrós tölteléket és nagyon bejött! Egy iszonyúan könnyen, és gyorsan elkészíthető süti. Mivel holnap elutazom dupla adagot készítettem, hogy vigyek magammal a nagy Itáliába.
HOZZÁVALÓK:
- 1 cs leveles tészta /50 dkg/
-1 tojás
TÚRÓ TÖLTELÉK:
-1 kg túró
-5 tojás
-15 dkg cukor
-2 cs vaníliás cukor
-1 citrom reszelt héja
- mazsola ízlés szerint
- 2-3 ek búzadara
- pici só
A töltelékkel kezdjük: a tojásokat szétválasztjuk, a túróhoz hozzáadjuk a sárgájákat, a cukrokat, citromhéjat, a mazsolát és a darát. Jól átkeverjük. A sütőt előmelegítjük kb 200°C-ra.
A leveles tésztát ketté vesszük, gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, megszórjuk egy kis darával. Ekkor pici sóval felverjük a tojások fehérjét és lazán beleforgatjuk a túrós masszába, majd egyenletesen elsimítjuk a tésztán , úgy hogy a szélein maradjon legalább 2 cm, amit lekenük felvert tojással.
A tészta másik felét is kinyújtjuk és ezzel a praktikus eszközzel végig hengereljük, úgy hogy a széleit ne vágjuk át.
Óvatosan széthúzogatjuk, hogy kialakuljon a rácsozat és ráfektetjük a túróra, enyhén megnyomkodjuk a széleinél és lekenjük a felvert tojással. 200°C-on szép aranyszinűre készre sütjük. kb 25 perc.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Information technology is suitable to pattern as problematic as you can require
VálaszTörlésthinking all-around the end result of the idea on some partner.
It really is you've you should dreamed amongst working as well as foreign school in South
korea or Madeira. But, all about other great sports?
my web site - software glitch (www.dummy.com)