2012. augusztus 19., vasárnap
CITROMOS RIZSLEVES
Vasárnap lévén, az ebéd elengedhetetlen előétele a leves. Finom, laktató húsleves, rizzsel és citrommal megbolondítva, ami még pikánsabbá teszi az ételt. Kiválóan laktató, raguleves, szinte máris jóllakik az ember tőle. Na lássuk . . . . . . .!
HOZZÁVALÓK
1 egész csirkemell, 2 répa, 2 zöldség, 1 kisebb karalábé, 1 vöröshagyma, fél zeller, 1 leveskocka, 2 marék rizs,
só, bors, kurkuma, petrezselyemzöld, citromlé, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 ek liszt, 1 tojássárga.
ELKÉSZÍTÉS
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Közben felaprítjuk a zöldségeket és hozzáadjuk a húshoz, felöntjük vízzel, fűszerezzük és beledobjuk a leveskockát is. A mikor már félig megfőztük beleszórjuk a megmosott rizst és készre főzzük.
A tejszínt a tejföllel, a liszttel és tojássárgájával simára keverjük és behabarjuk a levest. Ízlés szerint citromlevével ízesítjük és apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése