Eredetileg rakott karfiolt terveztem ebédre, de valahogy a hozzávalókból más kerekedett ki , egy pikáns húspogácsa és hozzá sajtos karfiol egy kis petrezselymes mártással. A karfiol jöhet ránva, rakva, levesnek, főzeléknek, csőben sütve . . . . . . szóval , mindegy hogy hogy, mert számomra egy nagyon finom zöldség.
HOZZÁVALÓK
Húspogácsa:
1/2 kg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 1 kisebb fokhagyma, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, őrölt kömény, -koriander és citrombors, zsemlemorzsa.
A hozzávalókból elkészítjük a masszát, vizes kézzel megformázzuk és bambuszpálcikákra húzzuk, kevés olajban pirosra sütjük.
MÁRTÁS
Egy ek vajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, átpirítjuk, majd felöntjük kb. 2 dl főzőtejszínnel. Állandó kevergetés mellett besűrítjük, sóval borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése