Egy étterem étlapján láttam meg ezt a desszertet, gondoltam kipróbálom a magam fantáziája szerint és bejött.
A sült almán, ahogy meg karamellizálódott a fahéjas cukor és ahogy a langyos almán olvadni kezd a sorbet , hát nem is tudom leírni: - mennyei ízkavalkád-.
HOZZÁVALÓK
személyenként egy szép zöldalma
kristály cukor
fahéj
citromsorbet
Az almákat megmossuk, magházát eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a cukrot a fahéjjal, majd átforgatjuk benne az almákat. Egy nagyobb, vagy négy kisebb sütőformába tesszük és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a cukor rákaramellízálódik az almákra.
CITROMSORBET
5dl vizet, 25 dkg cukorral sziruppá főzünk, hozzáadunk 4 citrom levét és 1 citrom lereszelt héját, majd mélyhűtőbe tesszük dermedni.
Tálaláskor a langyos almára teszünk 1-1 gombócot a sorbettből és citromfűvel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése