Szilva . . .szilva . . .szilva! Nyersen, főzve levesként, sütve süteményekbe, lekvárnak, pálinkának, gombócba, aszalva, szinte felsem tudom sorolni , annyi a felhasználási lehetősége. Ma egy vörösboros szilvalevest készítettem, ebben a melegben leginkább jól lehűtve a legfinomabb.
HOZZÁVALÓK
1 kg magozott szilva, fahéj, cukor ízlés szerint, 1 citrom leve, 1 dl jobb minőségű vörösbor, 2 dl főzőtejszín 1 kisebb ek étk. keményítő, víz.
ELKÉSZÍTÉS
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk. A cukrot karamellizáljuk, hozzáöntünk kb 1 dl vizet és hagyjuk egy kicsit sziruposodni. Belerakjuk a szilvát, a fahéjat, ráfacsarunk egy cirtom levét és felöntjük vízzel, úgy 1 liternyivel, felforraljuk hozzálöttyintjük a bort és addig főzzük amíg a szilva meg nem puhul. Ekkor botmixerrel pürésítjük, majd behabarjuk a keményítővel simára kevert tejszínnel.
Jól lehűtjük, tejszínhabbal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése