Amikor elterveztem, hogy aranygaluskát készítek megsem fordult a fejemben, hogy muffinformában fognak majd kisülni, ezek az aranyszinű labdák. Ahogy keresgéltem a tepsiket, melyik is lesz a megfelelő méret, akkor akadt a kezembe a muffinsütő. Az elmosása már más kérdés, de nagyon gusztán mutattak amikor kisültek.
HOZZÁVALÓK : 15 - 15 dkg sima és rétesliszt, fél csomag élesztő, 1 tojássárga, 1 ek olvasztott vaj, 1 citrom reszelt héja, 2 ek cukor, csipet só
FORGATÁSHOZ : 1 felvert tojás, 1 ek olvasztott vaj, porcukros -pirított diós keverék
VANÍLIASODÓ : legegyszerűbb módja, hogy vaníliás pudingporból készítjük több tejjel
ELKÉSZÍTÉS
Kelt tésztát dagasztunk, 2x-re kelesztjük, miután megkelt, átgyúrjuk és 12 kb egyforma nagyságra vágjuk. Mindegyik darabból 3 -4 kisebb gombócokat készítünk . Vajas tojásba, majd diós - porcukros keverékbe átforgatjuk.
A muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk és belerakosgatjuk a kis gombóckákat. Kb féróráig kellni hagyjuk és 160°C- os sütőben szép aranybarnára sütjük.
Vanília sodóval tálaljuk.
Nagyon guszta lett! Én is igy készitettem útóljára:) Nagyon bejött!
VálaszTörlés