Igazi meglepetés sütemény. Hogy miért ? A tésztája sárgarépával kiegészítve készült és kellemes aranysárga színt kapott - innen az elnevezés ,, arany " patkó . A töltelék nálam most, házi szilvalakvár, de sokféle töltelékkel készíthető. Finom, puha, omlós aprósüti - cukor hozzáadása nélkül.
A töltésben a lányom segítkezett, így rip -rop megvoltunk vele.
HOZZÁVALÓK
30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 30dkg sárgarépa, csipet só, 1 cs sütőpor
A töltelékhez : levár
A répát megtisztítjuk és apróra lereszeljük.
Kb 9 cm -es átmérőjű korongokat szaggatunk, mindegyikre ráhalmozunk 1 - 1 tk lekvárt. Félbehajtjuk és összenyomkodjuk a széleket.
Sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk és előmelegített sütőben 200°C -on aranysárgára sütjük. Vaníliás porcukorba még melegen átforgatjuk.
Anyukám szokott csinálni ilyen sütit csak répa nélkül. De nagyon guszta,ki fogom próbálni:))
VálaszTörlésNagyon szeretem az ilyen kiflit, nálunk csodakifliként ismert,persze répa nélkül készítve. Jó ötlet a répás változat, sót még sütőtökkel is eltudom képzelni.:)
VálaszTörlésFinom lett!De azért jól jöttem segítségül mert így hamarabb végeztünk! :)
VálaszTörlésHermosas empanadas y rico relleno lucen muy lindas,abrazos y abrazos.
VálaszTörlésA fordításom nem volt tökéletes, de azért értettem és nagyon köszönöm!
TörlésÜdv:Juditka