,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. szeptember 18., kedd

SZEDRES PALACSINTA





Szeretem a szedret, erőteljes, enyhén savanykás ízvilága nagyon jól illik sokféle süteményhez, tejszínhabos - zselatinos tortákhoz, palacsintákhoz, de készíthetünk belőle, pikáns mártást sült húsokhoz vagy szörpöt. Egészséges hatásait leginkább nyáron élvezhetjük, de lefagyasztva bármikor elővehetjük és felhasználhatjuk.
 Ma amerikai palacsintát készítettem, pikáns szederöntettel.


HOZZÁVALÓK

25 dkg liszt, 2 db tojás, 3 ek olaj, 2 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 2 , 5 dl tej, fél citrom leve és lereszelt héja, 1 / 2 cs sütőpor, 15 dkg szeder

A hozzávalókat a szeder kivételével sűrű palacsinta tésztává keverjük, majd a szedreket is beleforgatjuk. Forró serpenyőbe, kerek kis lapokat sütünk. 

SZEDERÖNTET

10 dkg szedret ízlés szerint porcukorral, fél citrom levével felfőzünk, majd melegen simára turmixoljuk, és átpaszírozzuk. 
A palacsintákat megszórjuk porcukorral és az öntettel kínáljuk.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése