HOZZÁVALÓK
70 dkg sertéshús
fél kg füstölt tarja
1 kg savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
1 -2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
sertészsír
só, bors, őrölt kömény,
magyaros fűszerkeverék
450 ml tejföl
1 ek liszt
ELKÉSZÍTÉS
A füstölt húst beáztatjuk legalább egy éjszakára. A sertéshúst és füstölt húst kockákra vágjuk, 1 fej hagymát megtisztítunk és finomra aprítjuk, felhevített zsíron üvegesre pirítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, valamint az őrölt köményt is, felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk .
A savanyú káposztát jó alaposan átmossuk, és a pörkölthöz adjuk, beleszórjuk a fűszerkeveréket és készre pároljuk. A habaráshoz a lisztet simára elkeverjük a tejföllel és egy kis pörköltlével, majd besűrítjük az ételt.
Juj ! Imádom nagyon! Így készítem én is.
VálaszTörlés