,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. augusztus 31., péntek

SAJTOS HAGYMALEVES





HOZZÁVALÓK

1 fej vöröshagyma
1 szál póréhagyma
1 leveskocka
1 l víz
2 dl tejszín
1 ek liszt
10 dkg reszelt sajt
olaj
só, bors

ELKÉSZÍTÉS

A hagymákat felaprítjuk és kevés olajon megpároljuk, rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet. Beledobjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és felforraljuk. Ha felforrt beleöntjük a főzőtejszínt és botmixerrel pürésítjük.
A sajtot lereszeljük és beleszórjuk a levesbe, összeforraljuk. Reszelt sajttal és olivaolajos pirítóssal tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése