,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. augusztus 30., csütörtök

SÜLT HEKK



A strandok elmaradhatatlan résztvevője a paprikás lisztben sült, ropogós sült hekk. Egyszerűen elkészíthető otthon is. Van aki csak úgy friss kenyérrel vagy sült krumplival és kovászos uborkával fogyasztja, egy jópofa sörrel esetleg  finom fehérborral leöblítve.


HOZZÁVALÓK

4 közepes méretű hekk
1 bögre liszt
1 ek pirospaprika
só, olaj

ELKÉSZÍTÉS

A halat megtisztítjuk a pikkelyeitől, leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje és bepréselünk 1-2 gerezd fokhagymát, legalább 1 órát állni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a pirospaprikával és kevés sóval , a halról leitatjuk a felesleges nedvességet, besózzuk majd beleforgatjuk  a paprikás lisztbe és forró olajban kisütjük. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése