,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. augusztus 29., szerda

FONOTT KALÁCS




Ez a finom foszlós kalács biztos a család kedvence lesz, aki elkészíti, mert puha, lágy, és  nagyon finom .
Lehet fokozni még azzal, hogy a tésztájába kakaót teszünk és egy bögre forró tejjel vagy  kakaóval elfogyasztva szerintem nagy sikert arat. Elrontani pedig nem lehet !

 Tésztája a jól megszokott briósé :  itt

ELKÉSZÍTÉS

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, félóráig kelesztjük. Átgyúrjuk és  kb 20 percig még  pihenni hagyjuk. Majd a tésztát vegyük ketté, sodorjunk 3 - 3 kb 40 cm -es hosszú rudakat. Fonjuk össze a szálakat , tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe és kenjük le kevés vízzel elkevert tojással. Kelesszük kb félóráig és a sütés előtt mégegyszer kenjük le tojással.


Előmelegített sütőben kb 180-200°C -on süssük szép aranybarnára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése