Ez a finom foszlós kalács biztos a család kedvence lesz, aki elkészíti, mert puha, lágy, és nagyon finom .
Lehet fokozni még azzal, hogy a tésztájába kakaót teszünk és egy bögre forró tejjel vagy kakaóval elfogyasztva szerintem nagy sikert arat. Elrontani pedig nem lehet !
Tésztája a jól megszokott briósé : itt
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, félóráig kelesztjük. Átgyúrjuk és kb 20 percig még pihenni hagyjuk. Majd a tésztát vegyük ketté, sodorjunk 3 - 3 kb 40 cm -es hosszú rudakat. Fonjuk össze a szálakat , tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe és kenjük le kevés vízzel elkevert tojással. Kelesszük kb félóráig és a sütés előtt mégegyszer kenjük le tojással.
Előmelegített sütőben kb 180-200°C -on süssük szép aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése