A zöldség - gyümölcs piacon is muszáj volt vásárolni, nem lehetett ellenállni a sok - sok finomságnak, a polcok csak úgy roskadoztak a szebbnél - szebb és friss áruktól.
A cukkinivirágot nálunk igen nehézkes beszerezni, főleg ilyenkor ősszel, de itt olaszo. - ban szinte mindenhol kapható, veszik mind a cukrot és nagyon közkedvelt a klasszikus sörtésztában való rántott változat. Töltve is nagyon finom , valamilyen sajtfélével. Némelyiken már ott van a kis bébicukkini is.
HOZZÁVALÓK: cukkinivirág, 3 db tojás, liszt, sör, só, bors, olaj
A virágokat folyó víz alatt leöblítjük és papírszalvétával fölitatjuk róla a felesleges nedvességet. Elkészítjük a sörtésztát : a tojást kikeverjük a liszttel és annyi sört öntünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a virágokat és forró, bő olajban hirtelen mindkét oldalát kisütjük.
Szűrőkanállal papírszalvétára szedjük.
Még sose ettem cukkinivirágot, de nagyon szívesen megkóstolnám!
VálaszTörlésNa és azon a piacon is szívesen vásárolgatnék. Azok a gombák fantasztikusan néznek ki!
Már párszor készítettem, persze nagyon ritkán lehet odahaza hozzájutni, ha csak nincs a kertünkben.Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom, főleg töltve és valami mártogatóssal.
TörlésNem tudom milyen íze lehet, ezt nem is fogom megtudni, mert rokonok a parlagfűvel.
VálaszTörlésJó ez a zsibvásár, nagyon szépek az olasz porcelánok és az általad tálalt evőeszköz csodaszép.
Szépségesek a porcelánok,csak egyszer szabadulnék be egy ilyen helyre!:)
VálaszTörlés