HOZZÁVALÓK :
30 dkg liszt, 1- 1 tk sütőpor és szódabikarbóna, 1 - 1 tk őrölt fahéj és gyömbér, csipetnyi só, 18 dkg barnacukor, 10 dkg puha vaj, 2 db tojás, 20 dkg sütőtökpüré, 1 vaníliáscukor, 10 dkg csokilencse.
ELKÉSZÍTÉS
A tököt megfőzzük, átpasszírozzuk és kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a cukorral, egyenként hozzáütjük a tojásokat és jól kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tökpürét és a többi hozzávalót a csoki kivételével, majd simára keverjük. Végül a masszába beleforgatjuk a csokilencsét.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe, kanállal kisebb halmokat rakunk és 175°C. on kb negyedóráig sütjük.
Fémdobozba vagy nagyobb üvegbe téve napokig eláll és puha marad.
JUDITKA KONYHÁJA
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése